Mød Mie – powerkvinden bag brandet: Spektakelstrik

Så er vi igang med bloggen! Yas! Fik i læst det første velkomst-indlæg: Velkommen! Bloggen er i luften og galla gone wild!? Gallanederdelen lægger godt op til bal. Og Mie, måske bedre kendt som ms. Spektakelstrik, har sagt JA TAK til at være med, og til at åbne ballet. Hvilken ære, sådan at have strikke-kendisser på linjen.

Ud over at Mie er med til at åbne bloggen, så er interviewet også det første indlæg i kategorien Strik her på bloggen. Planen er nemlig at strik også skal fylde herinde. Jeg håber at I kommer til at synes om det. Og at de af jer, som måske ikke er super med på strikke-bølgen, at I også kan finde og læse noget brugbart ud af indlæggene om strik? Drømme og ønsker!

Men venner. Nu er det tid. Uden yderligere introduktion. Tag rigtig godt imod: Mie! <3

Mig: Hej Mie! Dejligt at møde dig her ude i den virkelige verden, hehe!

Mie: Hejsa, hehe! Jamen det synes jeg også. Tænkte at det nok var rarest at mødes-mødes frem for et telefonopkald, så fedt at du er med på den, hehe.

Mig: Det er jeg! Men skal vi ikke bare gå igang?
Allerførst, helt grundlæggende, Mie hehe, hvad er du for én?

Mie: altså, jeg bor her i Aalborg, eller.. egentlig i Sønder Tranders, som ligger i Aalborg. Og her bor jeg med min mand, mine to børn og en hund. Min mand er friskolelærer og mine børn går i henholdvis femte og anden klasse. Ehmm.. fik jeg sagt at vi har en hund?

Mig: hehe, ja du gjorde så, men hvad hedder jeres hund?

Mie: Haha, Olga!

Mig: Nårh ja! Den har jeg da set. På instagram. Den ser altid så sød ud på dine delinger!

Mie: Jaja, haha! Den der sindsyge hund, hehe..

Mig: Det er altså sådan lidt spøjst, det her med at kende folk lidt igennem instagram. Men meget hyggeligt at finde ud af, at jeg jo faktisk har set din hund, hehe! Men Mie. Vi må til det. Jeg tænker, at det altid at det er spændende at høre om folks veje til iværksætteri! Så hvor startede din?

Mie: Jamen jeg er uddannet grafisk designer, uddannet her i Aalborg. Jeg har tidligere arbejdet på bureau og har været ansat som art direktor grafiker det samme sted i syv år. Faktisk hos det bureau, som jeg var elev hos. Og det job sagde jeg så op her d. 1. juni. Under corona-krisen. Og gik så fuldtid på at strikke. På det tidspunkt har jeg haft Spektakelstik i 5-6 år.

Mig: Så det vil sige at du startede Spektakelstrik før den store strikkebølge sådan for alvor satte ind? Eller hvordan?

Mie: Altså det var i hvert fald liii´ i starten af bølgen at jeg valgte at starte op. Men nej, strik var ikke helt vildt stort endnu på det her tidspunkt. Jeg ved at Mette fra Petiteknit også startede op omkring det tidspunkt, men ellers var der endnu ikke så meget på markedet, som der må siges at være i dag.

Mig: Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om du forudså strikkebølgen dengang?

Mie: Nej, slet ikke, hehe! Men min motivation hele vejen igennem har også kun været at strikke fordi det er sjovt. Og ikke nødvendigvis fordi jeg kunne se at det ville blive stort.

Mig: Hvor længe har du så strikket?

Mie: Hmm.. Jeg startede med at strikke, da jeg ventede vores søn, Otto. Så det er snart ni år siden. Og der blev jeg bare fuldstændig bidt af det, hehe. Og har så har jeg bare ikke sluppet strikkepindene siden, bogstaveligt talt.

Mig: Altså som i, at du startede med at strikke babystrik?

Mie: Ja, lige præcis. Og mens jeg gjorde det, så begyndte jeg også at teststrikke for en strikkedesigner, Signe Strømgaard. Og det synes jeg var ret sjovt, og tænkte, at det kan jeg da også godt finde ud af, hehe! Og derfra kastede jeg mig ud i selv at prøve at designe børnetøj, men det de første designs gik ærligt talt ikke ret godt, haha! De var svære at få over hovedet og pasformen var helt galt. Men så øvede jeg mig bare, og havde jo heller ingen erfaring med at skrive opskrifter, så de første opskrifter kan man heller ikke finde på min webshop længere. De var simpelthen for dårlige, så dem har jeg selvfølgelig taget af igen.

Mig: Jamen man skal jo starte et sted! Godt med gåpåmod!

Mie: Ja det jo det! Og jeg hoppede som sagt bare ud i det og prøvede. Og så gik det efterhånden sådan stille og roligt fremad. Der var også et par forhandlere som tog mine opskrifter hjem.

Mig: Så du havde simpelthen forhandlere på fra start af?

Mie: Ja, det fik jeg ret hurtigt på. Og så gik der ikke længe herfra til at jeg udgav en bog om børnestrik. Spektakelstik hed eller hedder den. Og ja.. det gik egentlig vældig fint med den bog der. Men jeg har stadigvæk nogle herhjemme, så det var ikke fordi at det var en mega kæmpe succes, men altså. Det var alligevel mega fedt at prøve at lave noget håndgribeligt, altså et produkt. Og det var egentlig herfra at det sådan rigtig tog fart.

Mig: Altså hvordan “tog fart”? Hvad skete der så herfra?

Mie: Jamen så gik jeg over til også at lave voksenopskrifter. Men det var egentlig ikke dér, at jeg havde min passion til start. De voksne opskrifter kom sig mest af alt af efterspørgsel faktisk. Jeg fik nogle, “eiijj! Kan du ikke lave den i voksenstørrelse også?”, hehe. Og så prøvede jeg at lave lidt af det. Og det fandt jeg så hurtigt ud af at der var ret stor efterspørgsel på, de voksenopskrifter dér. Og så syntes jeg egentlig også at det var ret sjovt med de voksne opskrifter. Jeg tror måske at jeg har undgået de voksne opskrifter fordi jeg ikke rigtig turde, hehe. For hos børn, jeg ved ikke.. der havde jeg ide om at man bedre kunne lege med farver og former, hvorimod jeg havde en ide om at det voksne gerne skulle være lidt mere.. ja, alvorligt eller kedeligt. Men ja, så kom de voksne opskrifter til stille og roligt og så udgav jeg Saga Vest.

Mig: Som din første voksenopskrift?

Mie: Nej, jeg havde et par stykker før den. Men med den fik jeg et ret godt gennembrud. Den blev ret hurtigt en bestseller og det var egentlig dér, at det økonomiske startede lidt. Jeg fik lidt penge på kontoen. Og så fik jeg lidt mere mod og blod på tanden i forhold til de voksne opskrifter. Og siden Saga Vest, så har de voksne opskrifter faktisk være det primære, hvor børneopskrifter så kommer til efterfølgende.

Mig: Ej, sjov historie, at det lige blev vendt rundt i forhold til børne- og voksenopskrifter. Nu er jeg først kommet til indenfor de seneste år, så jeg er mega nysgerrig på farverne og det ekstravagante. Har det altid fyldt meget for dig i forhold til Spektakelstrik eller er du blevet modigere på den front med tiden?

Mie: Farverne har fyldt hele vejen igennem! Også da jeg først gik over til voksenopskrifterne.

Mig: Ej, fedt og mega sejt! Og folk var med på den?

Mie: Ja, helt med! Men man kan sige, at det også hele vejen igennem har været vigtigt for mig at jeg laver noget, som udfordrer mig lidt og som er sjov for mig at lave. Ellers kommer jeg hurtigt til at kede mig i det og mangle udfordringen. Så en værdi for mig og for mit Spektakelstrik har hele tiden været at turde kaste mig ud i noget som måske kræver en smule mod eller som jeg ikke føler mig 100% sikker i. Jeg har også erfaret at det ligesom er det, som virker bedst. Altså hvis et design har noget som er.. ja.. grimt eller skævt, hehe. Noget som stikker lidt ud. Og det er jo nok også det, som kendetegner Spektakelstrik. Med farverne og at der lige er et eller andet særligt, måske en sjov pasform eller.. ja, hehe.

Mig: Hint til din Drama Vest, som du har på i dag, hehe! Sjældent har verden set så voluminøs en ombukket halsrip, haha! Danm den er vild!

Mie: Ja den er rimelig vild!

Mig: Jeg tror allerede, at vi har talt lidt om det, men hvis du skal pin-pointe hvor værdierne for Spektakelstrik ligger, hvad vil du så pege på?

Mie: Altså jo helt klart farverne. Det kommer vi vist ikke udenom, hehe. Men jeg har også tit fået at vide at Spektakelstrik har sådan lidt et humoristisk, ja.. tvist. Og det er nok meget rigtigt. For jeg kan egentlig godt li´ at man ikke sådan behøver at tage beklædning for seriøst. For mig at se er det vigtigt at have det sjovt med processen. Det gælder i øvrigt også i forhold til, hvis jeg får for stramme deadlines. Så takker jeg også som regel nej tak, for jeg kan egentlig godt li´ tanken om at det bare er noget jeg leger, haha. Hvis du forstår?

Mig: Hehe, det tror jeg at jeg gør. Kunstnerisk frihed, med tryk på frihed? Men hvor er det sjovt, jeg var helt sikker på at du ville nævne ord som ‘ungdommeligt’ eller ‘barnligt’, sidstnævnte selvfølgelig i en positiv forstand. Fordi du deler jo tit billeder af unge mennesker i dine designs. Men det er ikke nødvendigvis et mål at sende et ungt signal?

Mie: Nej overhovedet ikke, hehe. Det er faktisk mere eller mindre tilfældigt. Men jeg føler mig meget beæret over at de unge også har grebet den. Men det er som sagt ikke noget, som jeg har haft et mål om at søge. Det er snarre mere dem, som har valgt mig til, haha. Det passer bare sammen på en eller anden måde.

Mig: Jeg tænker måske at det passer meget godt på, at vi i øjeblikket er i den her statement-kultur, tror du ikke? Hvor påklædning jo gerne skal være voldsom, gerne ekstra, gerne blikfangende. Mon ikke unge mennesker griber den i en så voldsom grad, som de kan komme i nærheden af? Det synes jeg da i hvert fald at instagram vidner lidt om, hehe! Og her er dit brand, Spektakelstrik, da i hvert fald til at tage og føle på!

 

>>Vores bestilte kaffe og morgenbrød bliver lige serveret, hehe, nam!<<

 

Mig: Men hvad så med inspiration? Jeg tænker at det må være enhver iværksætters værste frygt, at man render tør for ideer? Hvor kigger du hen, når din kreative juice mangler power?

Mie: Altså.. jeg har altid været meget betaget af stærke personligheder. Nogle som skiller sig ud og er.. altså ikke nødvendigvis sådan helte eller heltinder, men måske mere bare nogle som tør. Og som hviler i at være sig selv. Det synes jeg er mega inspirerende!

Mig: Jeg har hørt (det lyder også meget rygte-agtigt, hehe, men none the less) at strikkedesignerer også tit finder inspiration i omgivelser. Eksempelvis når de rejser, så ser de lige en form eller en bygning, som for dem til forveksling minder om strikketøj, hehe! Og så bliver bygningen inspirationen til det næste projekt. Fungerer du på samme måde?

Mie: Åh, jeg synes det er svært sådan lige at pege på noget mere konkret.. Det ved jeg egentlig ikke. Men jeg går meget op i ikke at finde en model, som ja.. i forvejen findes, og så strikke næsten den samme for at udgive en opskrift. Den slags ville kede mig sindsygt meget, sådan at designe noget som i forvejen er på markedet, bare for at transformere det til håndstrik. Men jeg finder jo inspiration hele tiden. Også når vi sidder her og snakker! Her er meget at hente herinde vil jeg sige, hehe! Og andre gange får jeg måske øje på en skæv farvesammensætning, og så kan jeg ligesom mærke at hér var noget, som virkelig kildede, haha! Og så lager jeg ligesom det indtryk. Og når jeg så skal sove, så er det som om at jeg får ideerne serveret, haha! Bedst som man troede at man havde fri.
Så det er ikke fordi at jeg sætter mig ned og finder på et design. Det kan jeg også godt, men de fede ved jeg kommer lige når jeg skal sove, så kommer det til mig.

Et stemningsbillede fra Caféen vi mødtes på. Lidt sløret, men det ser da for vildt ud, right?

Mig: Så som enhver flittig idé-mager kan jeg høre at du også arbejder i døgndrift, haha!

Mie: JA! Hehe, det må man sige. Men jo den gode slags arbejde!

Mig: Jeg følger dig helt på det med den gode slags arbejde! Og i forbindelse med det, så giver det måske god mening at tage ‘hvor er Spektakelstrik henne i dag’-spørgsmålet. Hvor er du med Spektakelstrik i dag? Man kan jo se på instagram at dit strikkeunivers er kæmpe fulgt, sejt gået!

Mie: Ja, tak, det er også helt vildt. Men altså.. jeg vil sige at corona kan siges at have gjort noget sindsygt godt for min butik. Lige da corona kom, da stod jeg klar med en opskrift på en vest, Debutanten, som er en begynderopskrift. Og jeg tror at al den virvar og kaos, som jo fulgte med corona på det tidspunkt, at det skabte et eller andet behov hos folk. Altså et behov for at kunne sætte sig med noget konkret og slappe af med noget håndværk. Og mange tog jo hul på at strikke, så at jeg stod klar med en begynderopskrift, altså.. den udkom jo på “det helt rigtige tidspunkt”, hvis man må sige det.

Mig: Ja det har den da virkelig gjort!

Mie: Ja præcis, og det var så det, salget af Debutanten, som gjorde udslaget for at jeg kunne starte selv, altså som selvstændig med Spektakelstrik.

Mig: Så du er simpelthen gået selvstændig lige som corona indtraf? De historier er der nok ikke flest af. Damn det er sejt alligevel.

Mie: Jep, jeg gik fuldtid med strik d. 8. juni, som jeg sagde mit job op som grafiker. Faktisk sagde jeg mit job op over Skype, uden helt at være sikker på min beslutning, haha! Men det var ligesom bare noget, som jeg var nød til at prøve af. Så ja, vupti selvstændig, hehe. Og jeg kunne så mærke lige med det samme, at det var det helt rigtige jeg havde gjort. Så lige nu er Spektakelstrik i en helt ny båd kan man sige. Jeg skal jo have lært mig at være selvstændig. Og jo samtidig huske på at nyde den proces som jeg stadigvæk er ret ny i.

Mig: Ej, du er altså sej, Mie! Kæmpe inspirerende! Får næsten helt kriller i maven på dine vegne, haha! Er du så kun dig selv i virksomheden lige nu?

Mie: Ja jeg er så (Mie smiler).

Mig: Stærkt. Så du står med hele skibet selv? Alt fra ide-udvikling til opstrik, fra SoMe-management til bogføring, fra pakning til forhandler-kontakt? Hele molevitten?

Mie: Jep, hehe, og jeg synes at det er mega fedt! Jeg føler mig så priviligeret og elsker virkelig at være min egen chef. Jeg kan jo selv bestemme hvordan min tid skal bruges, og det er mega fedt! Men det bliver også tydeligere og tydeligere at der er meget jeg skal lære. Så jeg eksempelvis også får gjort alle de ting jeg nu skal have gjort. Kan da i hvert fald skrive under på at den første måned, at der rendte jeg rundt med hovedet under armen, haha! Men nu er der ligesom kommet lidt ro på igen.

Mig: Det lyder som en vild rutschebanetur, haha. Og det leder os perfekt videre til mit næste spørgsmål, fordi: jeg vil gerne vide, hvad man egentlig gør i starten af at være gået selvstændig? Hvordan går man fra at sidde derhjemme med sine opskrifter, til at skabe sig en forretning? En virksomhed?

Mie: Ehm.. (tænke, tænke), jamen jeg kunne egentlig godt stadigvæk have siddet hjemme. For jeg har ikke rigtig noget stort varelager eller noget. Men jeg har så alligevel valgt at leje mig ind i et lokale. Her i Aalborg, sammen med en fotograf og en tekstforfatter. Og dét er sindsygt hyggeligt! Så jeg har valgt at give mig selv et sted fysik at ‘gå’ på arbejde hver dag. Så på den måde prøver jeg ligesom at få skabt et rum til arbejde.

Mig: Kan virkelig godt sætte mig ind i at adskillelse arbejdstid/ikke arbejdstid er god. Jeg arbejder primært hjemmefra i øjeblikket og savner virkelig også et specielt ‘arbejdsted’. Men den slags må komme! I mellemtiden er jeg helt blæst bagover. Ved tanken om at du har kørt Spektakelstrik ved siden af dit “normale” arbejde, ved siden af to børn, en mand, en hund. Det kan godt være at det bare er mig, haha, men det lyder godt nok som en del at have på sin tallerken samtidig!

Mie: Jamen det har det måske også været nogle gange. Men tricket for mig har måske været at jeg faktisk har prøvet at være selvstændig før. Jeg har før syet moderne stofbleer, altså bæredygtige bleer som kan vaskes. Og det projekt gik så skævt for mig. Jeg gik ned med stress, som i helt ned med stress.. Der var for stor efterspørgsel som jeg simpelthen ikke kunne følge med på. Så det gik ikke så godt kan man sige. Så med Spektakelstrik har jeg hele tiden haft ble-projektet i baghovedet. Fordi det har været så vigtigt for mig ikke at ryge ned igen. Så denne gang har jeg mig selv og min familie med i projektet. Og så er jeg bevidst om mine prioriteter, altså at familien selvfølgelig ligger først, så mig selv, så arbejdet.

Mig: Så kan man selvfølgelig sige, at selvom det har vært en træls oplevelse med stofbleerne, så har du måske nu en bedre følelse med dine grænser? Og dermed jo en sundere grund at bygge virksomhed på?

Mie: Præcis. Og jeg tror, at så længe man har de der prioriteter i orden, så skal der meget til for at vælte læsset, som man siger, hehe.

 

>>En lille kaffetår. Billeder, klick! Og en snak om den alt for vilde café, som Mie har lokket os med på! Alt er pink og dejligt ‘for meget’, hehe. Et sted at skrive sig bag øret!<<

 

Mig: Nå Mie, en damebladsgenganger, men jeg vil sygt gerne vide hvordan du ser fremtiden for Spektakelstrik? Hvor er Spektakelstrik om fem år?

Mie: Uha, jamen jeg kunne godt tænke mig at have en ansat. Måske til at styre hele SoMe-delen.

Mig: Det er virkelig også en undervurderet tidsstjæler skulle jeg hilse og sige, haha!

Mie: Ja præcis. Og måske også en til at pakke ordre og til at lave al rugbrødsarbejdet. Altså når der skal puttes opskrifter ned i poser og den slags. Men det er jo ikke fordi at der er noget af arbejdet, som jeg ikke kan li´.

Mig: Amen jeg forstår dig så godt. Selvom kreative brancher måske ikke ser ud til at have det store rugbrødsarbejde, så er der altså tit meget for/under/efterårarbejde. Så det kunne da være sejt hvis du fik en ansat i Spektakel til at lette dit arbejde.

Mie: Jeg går faktisk allerede lidt og søger efter en praktikant. Måske en design-studerende. I hvert fald én som kan strikke og som er god med sociale medier, hehe. Jeg tænker at det måske er en god måde at prøve det med en ansat af på.

Mig: Lækker ide! Så er der heller ikke nogen akavet afsked, hvis nu det ikke lige er dig med en ansat endnu. Praktik har jo som regel en naturlig afslutningsdato.

Mie: Ja det jo det. Men ellers, så drømmer jeg måske lige nu bare om at komme lidt ud igen, på markeder og den slags. Elsker markeder og at møde kunderne! Jeg skal også på markeder i efteråret, hvoraf ét af dem er Fiberfolk i Århus, i DGI-huset tror jeg nok, d. 17. oktober? Men ellers, så prøver jeg egentlig så vidt muligt at leve i nuet, så jeg helst ikke tænker for langt frem, hehe.

Mig: Så kunne jeg godt tænke mig at vide lidt mere om hvor Spektakelstrik er i dag? Hvor mange forhandlere har du på dine opskrifter i øjeblikket?

Mie: Uh, femten, en femten stykker. Sådan fordelt på Danmark, Norge og Færøerne.

Mig: Når alligevel? Sejt! Men hvordan får man en opskrift ud i forretningerne? Har det været svært sådan at “gøre sig til”, hehe?

Mie: Nej, det har jeg faktisk ikke oplevet, hehe. Forretningerne har egentlig taget det første skridt. Så på den måde har jeg ikke skulle lave så meget opsøgende arbejde, det har jeg stadigvæk lidt til gode, hehe!

Mig: Åh, hvor er det sejt altså! Og hvor må det være fedt at forretningerne kommer til dig? Eftertragtet!

Mie: Ja det er da en kæmpe bekræftigelse i at mine designs kan noget. Tager det også som et kæmpe klap på skulderen!

Mig: Et lille tillægsspørgsmål: hvor mange sprog er dine opskrifter udgivet på? Det er vel her at man kan nå rigtig langt med de enkelte opskrifter?

Mie: Altså indtil videre, så har jeg opskrifter på dansk, tysk, engelsk, norsk og svensk, så ja, fem, hehe. Men jo, jeg vil mega gerne have flere sprog på! Men igen, den slags kommer lidt henad vejen. Ene kvinde i virksomheden, hehe!

Mig: Alright, Mie: Strikkebølgen. Den er jo mega spændende. Vel mest for jer, designerne? Der florerer så meget dejlig strikkeglæde i øjeblikket. Og der er så mange virkelig seje designere derude, som jo uhæmmet designer løs. Men en bølge er vel også en bølge? Hvad tænker du om den? Tror du strikkebølgen fortsætter? Eller hvor tror du at den ender?

Mie: Altså jeg håber at den fortsætter et godt stykke tid endnu. Og den må jo næsten også få skabt vaner hos de fleste? Så måske, hvad skal man sige.. måske kommer der ikke voldsomt mange flere med på bølgen, men de som allerede er bidt, mon ikke at de kommer til at holde fast et godt stykke tid endnu? Det tror jeg godt kan tænkes.

Mig: Hvad så hvis der sidder nogle derude, som har en lille strikkedesigner i maven, tror du at de kan “nå” med på bølgen og etablere sig? Eller skulle man måske være gået igang?

Mie: Ej, det tænker jeg sagtens at man kan! Hvis man bare har noget fedt, noget nyt, at byde ind med selvfølgelig. Den gode ide er selvfølgelig væsenlig, det er klart, hehe. Og jeg synes også stadigvæk at man ser nye dukke op, som er meget interessante! Men altså, jeg tror bare det er vigtigt at kan kommer til bordet med noget, som ligesom er sit eget. For der er efterhånden nok af vindues-efterligningerne, hehe, kan man kalde det det? Så ja, jeg tror ikke at det er den vej man skal satse på. Men det er selvfølgelig svært at vide..

Mig: Det er også meget sjovt at følge en bred skarre af designere. Det kan man vist godt sige, at jeg selv gør efterhånden, hehe. Der er som regel to-tre forskellige bud på lignende strik, så det begynder måske ligefrem at være ved tiden for nye indspark?

Mie: Hehe, det kan godt ske. Man kan jo sige at der efterhånden er lavet en raglantrøje og en raglantrøje med rullekrave, hehe! Så måske man skal prøve sig med noget andet?

Mig: Hvad er så egentlig din mest solgte opskrift? Hvor har du hittet?

Mie: Altså.. jeg har solgt flest.. enten Saga Vest eller Lykkejumper, hehe. Det er mine to bestsellere. Og så kommer Debutanten lige efter! Alle tre i voksenstørrelse.

Mig: Det sjovt, for jeg ville have gættet på at din Gotta Have Fade Vest var en bestseller! Både fordi at den jo lægger op til en regnbue, hvilket folk jo søgte meget i starten af corona? Også fordi ordet fade, når man taler, minder meget om ordet faith? Den udkom måske ikke i forbindelse med corona?

Mie: Nej, altså, det er ikke en bestseller, men den popper sådan lige op engang imellem, hehe. Og jeg tror måske at det har noget at gøre med at den ikke er så basic. Altså i forhold til farver. Der er jo lidt mere der skal passe sammen i Gotta Have Fade Vest. Så ja, det mere basic sælger helt klart bedre. Men jeg tror til gengæld at det er meget godt at have nogle af de mere interessante designs i sit sortiment også, så der er lidt forskelligt at vælge imellem. Og også så der er noget til blikfang, hehe!

Mig: Det giver da god mening i hvert fald. Men nu bliver jeg nysgerrig, hvilke opskrifter i dit eget sortiment er du selv gladest for? Har du ynglings blandt dine børn, hehe?

Mie: Ja, jeg er helt vildt glad for min Dramajumper, den synes jeg er mega cool! Den har et mega fedt snit og så synes jeg at teknikkerne spiller super godt sammen med garnet. Og ja.. bare hele udtrykket faktisk, hehe, den er jeg glad for! Og så er jeg ret glad for min Saga Vest, fordi den har et meget meget simpelt udtryk og så er den nem at lave. Og så skiller den sig alligevel lidt ud med ærmegabet og skuldrene i forhold til andre veste. Og så er jeg helt vildt stolt af den, fordi det ofte er den jeg ser i bybilledet. Det gør jeg bare mega stolt, haha!

Mig: Det må også være en vild oplevelse, haha!

Mie: Ja helt sikkert! At se sådan nogle seje typer med mit design på. Det er altså lidt sejt, hehe!

Mig: Ja da! Ej, Mie, jeg bliver nærmest lidt ked af det, hehe. Vi er nemlig snart ved vejs ende på min lille liste her. Men jeg vil lige nå at spørge: Hvad er det vildelse, som Spektakelstrik har givet dig indtil videre? Af oplevelser, forbindelser og muligheder? Hvor ligger motivationen henne? Hvad giver dig blod på tanden (eller garn på pindene)?

Mie: Altså der skete noget ret vildt for en måneds tid siden. Det norske strikkebrand, Pickles, spurgte mig om jeg vil designe en kollektion til dem. Og det er sjovt, for noget af det første, som jeg strikkede var faktisk fra dem. Det var egentlig dem som gjorde, at jeg blev bidt til en start, fordi de laver bare nogle sindsygt fede ting, hehe! Men ja, de kontaktede mig om en kollektion til dem og det var ligesom.. altså da det skete, så havde jeg virkelig følelsen af at jeg havde opnået det ypperste, haha! Det er jo virkelig et drømmemål, som jeg aldrig havde tænkt skulle ske. Så der sker ret meget lige nu, midt i omvæltningen og at være gået selvstændig, mens det hele er nyt jo, hehe! Så motivation.. den ligger nok i den kæmpe medvind, som jeg har mærket også siden at jeg fik selvstændig.

Mig: En hel kollektion simpelthen, hvilken ære! Er der lange udsigter på at vi kan kigge med eller er det et samarbejde som løber af staben snart?

Mie: Uh, den skulle gerne komme her i efteråret/vinter, så meget snart, hehe! Men ja, udover det med Pickles, så er noget af det vildeste jeg har oplevet nok det kæmpe salgsboom, som fulgte med corona. Jeg ved godt at man ikke skal vægte sin succes udelukkende på økonomi, men jeg synes da at det var mega fedt! Også at det lykkedes mig at formidle mine opskrifter ud til kunder. Det er jo en kæmpe del af det her med at være selvstændig strikkedesigner i dag. Man sender ikke længere kun en bog ud til strikkeforretninger og lader dem om resten som i gamle dage, hehe. I dag skal man virkelig også selv være på og være med. Fortælle historien bag og skabe behovet hos kunderne.

Mig: Alright, sidste spørgsmål, og så er vi i hus! Helt kort. Hvor kommer din fortsatte skabertrang fra? Hvordan bliver man ved med at udvikle sig?

Mie: Ja, jamen.. det er jo egentlig lidt.. altså, jeg kan jo ikke lade være, haha! Eller hvad skal man sige?

Mig: Ah, det er altid sådan et godt svar!

Mie: Jeg bliver altid helt sitrende i kroppen, når jeg får en ide. Altså, jeg elsker at sætte gang i ting, så det ligger på en måde bare til mig at gøre det. Det kan jeg slet ikke styre. Ja, nogle gange sætter jeg også lidt for mange ting i vandet ad gangen, hehe. Men det går jo som regel godt!

Mig: Hehe, det er vel en luksus so selvstænding? At have for mange ideer. Man kan jo selv vælge og vrage. Ja eller parkere til en anden god gang.

Mie: Ja, det kan man sige. Men en del af historien er måske også at jeg faktisk lider en lille smule af nogle ADHD-træk. Så det vil sige, at jeg ikke altid når at tænke mig om før jeg gør noget, hehe. Men det tænker jeg helt sikkert som en styrke! At jeg ikke går for meget i.. altså at jeg bare springer ud i det, uden at se mig tilbage. Det tror jeg som sagt er en god styrke. Og så er der også altid skubbet, som ligger i lysten til at kunne fortsætte med at være selvstændig. Den ro det giver, det vil jeg gerne værne om.
Hehe, jeg håber at jeg har sagt nogle okay ting?

Mig: Det har du! Gud, hvor er det spændende! Sådan at få et ‘bagom tæppet’-indblik i hele den verden det er at være selvstændig. Mega fedt har det været! 1000 tak, Mie, fordi du havde lyst til at dele det med os og med mig!

Mie: Jamen selv tak jo, haha! Jeg synes altid at alle andre virker så spændende i interviews, så nu håber jeg bare at jeg kan leve op det det.

Mig: Hehe, det tror jeg bestemt ikke er noget problem. Strikkeverdenen er altid en kærlig komite, hehe.

 

>>Vi rejste os og fulgtes ad til døren<<

 

Således et interview med én af nutidens store strikkedesignere og en power-woman af en anden verden, hehe! Damn jeg synes at Mie er sej! Hvad tænker I? Fik I svar på de spørgsmål man gerne vil stille en selvstændig? Synes I om formatet (igen, jeg skal lige lære jer at kende herinde også). Skriv endelig en kommentar eller send mig en mail, hvis I har noget på hjerte <3

Jeg påtænker nemlig at lokke lidt flere interviews ud af strikke-kendisser løbende, så er der noget I tænker kunne være sejt at vide? Eller nogle bestemte, som I gerne vil læse et interview med? Send det endelig min vej. Og indtil da, så endnu engang tak til Mie for at lege med! Det har været så hyggeligt altså. Og jeg kan afslører (det ved i godt allerede, hehe) at det ikke er sidste gang, at I kommer til at høre til Mie herinde. Vi har nemlig sideløbende med indlægget her, gang i et lille strikkesamarbejde (som i øvrigt er ved at tage form, hehe). Meget mere om det ganske snart <3

(Visited 109 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *