3 arbejdscaféer i Randers

God tirsdag, venner <3
Omend en lidt grå én af slagsen.
Jeg vil gerne have lidt mere gang i Randers herinde, så i dag får I et guide-indlæg til tre gode arbejds-caféer. Yas! For Randers er en sindsygt lækker by. Så selvfølgelig skal I være med på, hvad der rører sig i hjertet af Jylland (elsker den frase!). Der er så meget potentiale, som bare venter på at blive set, hørt og smagt. Og på caféer kan man jo alle tre ting, så det er her vi starter.

Nu ved jeg ikke hvor mange af jer der bor i Randers? Eller om I kommer forbi i ny og næ? Men gode arbejdscaféer er altid noget af det, som jeg leder efter. Både når jeg er udenbys og hjemme. Det gode arbejdsmiljø. I øjeblikket er jeg jo halvt stuerende og halv hjemmearbejdende, så at kunne tage ud og væk fra lejlighedens fire vægge er intet mindre end key. Man kan jo blive helt bims, trods fine, nymalede vægge (se HER).

Så her har I dem. Tre bud på, hvor det er helt ok at sætte sig med sin computer og et par lydtætte hørebøffer.

Café-området i Kulturhuset

Det første sted er det billigste alternativ. ‘Café’ er måske også at strække den lidt. For mest af alt er det borde og stole stillet gratis til rådighed, i hjørnet af biblioteket. Og så kan kaffen trækkes i automaten. Mere fancy behøver det ikke at være! Men udsigten fra café-området er ret fin. Man kan kigge ud af kæmpe glaspartier til den gade, som hovedindgangen ligger på. Masser af lys og godt med overblik til resten af biblioteket. Og viben i rummet er også god og arbejdssom. Og trænger man til ny inspiration/arbejdsmotivation, så ligger både Museum Østjylland og Randers Kunstmuseum på etagerne lige oven over. Ganske gratis at besøge (når der ikke er særudstillinger).

Et godt og uforpligtende arbejdssted. Man skal bare være opmærksom på, at man godt risikerer at hele 2.B er på skoleudflugt til biblioteket. Så hovedtelefoner med noise-canselling er gode at have med i tasken.

Adresse: Stemannsgade 2, 8900 Randers

Lagkagehuset Randers

Et trin op på fancy-skalaen. I kender lagkagehuset? I Randers er det et lille, aflangt sted. Med god kaffe, snacks af både den søde og salte skuffe. Og så lægger udsigten op til godt med people-watching (af den non-creepy slags selvfølgelig!). For stedet har nærmest kun vinduespladser. Og så ligger det på hjørnet til Rådhusettorvet/Niels Ebbesens Plads.

Der er stikkontakter under alle borde og der sidder tit også andre med en computer, så arbejdsviben er tilstede. Og igen, får man brug for en pause, så er midtbyen jo lige uden for døren.

Adresse: Torvegade 2, 8900 Randers

Café Ale

Her går vi lige et nøk mere op på fancy-skalaen. Fordi for enden af storegade ligger Café Ale. Også et lille, hyggeligt sted. Og man kan lidt bedre putte sig, end man eksempelvis kan på lagkagehuset. Energien er rolig, kaffen er genial (og slet ikke dyr). Og i forhold til menukortet, så har Café Ale samarbejder med en del lokale producenter. Farm Mountain kaffe er én af dem. Fun fact: det er også den kaffe, som Kæreste-Daniel og jeg drikker herhjemme i øjeblikket Så god! Så er man til ægte café-stemning, så skal man prøve Ale af.

Rikke Bressum (@rikke_bressum), kvinden bag Café Ale, er også virkelig rar. Der er altså noget over sådan nogle steder, hvor man kan mærke mennesket bag. Meget hjertevarmt. Og den her mad med laks! Den fortryder man altså heller ikke, hehe.

Adresse: Søndergade 2, 8900 Randers

(Visited 51 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *