God søndag (og glædelig jul) fra mig og et julehyggeligt Randers

Glædelig 4. adventssøndag, derude!<3
Tænk sig, at vi allerede er så langt i december?! Den er måske blevet lidt væk i pressemøder? Jeg ved ikke med jer, men jeg synes at man har skulle kæmpe lidt for at blive ved det gode julehumør? Den naive barneglæde. Den har der ikke rigtigt været plads til i år. Men bevares! Der er selvfølgelig vigtigere ting på spil lige nu. Julehumøret kan vente.

Men det er jo (julestemning på plads eller ej) juleaften på torsdag. Og selvom den helt sikkert også bliver lidt underlig i år (afstand, håndsprit og helst ingen sang), så vælger jeg at tro på, at den alligevel kommer til at kunne noget særligt. Det er jo juleaften. Fat om nye traditioner og tålmodighed. Og så sniger følelsen af nærvær og jul sig nok sagte ind gennem vores dørsprækker, når vi kigger væk. Man har lov at håbe<3

Julen kommer i hvert fald til at smage som den plejer hjemme ved os. Gør den også det ude ved jer? Vi kører den vist nok ind med en helt klassisk julemiddag. And, kartofler, brunede, rødkål, sovs. Med emfase på Sovs! Øj. Jeg savler allerede! Min bedste laver også engang imellem de her bagte æbler med blomme-gelé i. Har I fået sådan noget før? De kan virkelig være prikken over i’et til alt det salte. Ved siden af de brunede kartofler og rødkål, selvfølgelig. Balance! Jeg fandt forleden ud af, at vi har en julekogebog stående herhjemme, som også huser opskriften på de bagte æbler. Det hyggede jeg mig lidt over. Nogle til at føre traditionen videre en dag<3

Siden i fredags

Well. Ud over tanker om juleaften, så er weekenden gået med fordøjelse af fredagens udmeldning (læs; farvel og tak, AU). Både hos mig selv og min nære kreds. Og. Hos et par stykker af jer. Èn af jer skrev om en egen lignende oplevelse, som var endt i succes. Og tak! Den besked var virkelig, virkelig rar og kærkommen<3

Fordi selvom beslutningen er helt min egen, så har den været svær. I mean, hvem klodser bremsen lige inden målstregen? Men igen. Ligeså irrationelt, som det lyder. Ligeså nødvendigt er det for mig. Så som udgangspunkt har jeg det virkelig godt med den beslutning. Stadigvæk. Dog har jeg (ved siden af den gode fornemmelse i maven), også følt mig lige så dorsk, som fiske-julekuglen (se herunder) ser ud! Jeg havde ikke tænkt to sekunder over, at familie og venner nok gerne ville ha’ haft en opringning med den slags nyheder, frem for at læse dem på bloggen. Cecilie, for helvede..

Min mor viste besked, inden I gjorde. Men det var vist omtrendt også det. Så med fiske-kuglen som mit weekendes spirit-animal, så er det noteret. Ingen vigtige ting på bloggen, før alle ved besked. Selvfølgelig jo! En tanketorsk..

Fiske-kuglen hang (hænger) i øvrigt i vinduet overfor café Fru Flora (vist nok et nyt sted i Randers), som min mor og jeg gik forbi i går. Og gud, hvor skal vi besøge den café i sekundet vi må igen! Prøv lige at se. Vi kiggede kun vinduer, men det ligner jo vores allesammens bedsteforældres og oldeforældres hjem (går jeg ud fra)! Godt med blomstermønstrede møbler. Frynser. Blonder. Og broderede vægtæpper. Hvis ikke det her sted indbyder til en eftermiddag med strik, then nothing does.

Man kan også lige ane et juletræ, pyntet med flagguirlander. Som var man kastet tilbage til oldematriklens julestue. Og barndommens løben mellem ben og glæde ved at få de pæne strømpebukser på! Var det også stort for jer? Nu drømmer jeg mig tilbage. Men jeg tror nok, at jeg kan huske et par strømpebukser med sølv-stjerner på. Og en bordeaux-farvet julekjole i både tyl og velour. Og måske var det mine, måske var det min lillesøsters. Men jeg kan huske et par sorte laksko. Skindende og helt prinsessefine! Hold da op! Det er godt nok mange år siden, når man lige tænker over det. Men sådan husker jeg min første jul. Eller altså. Den første jul, som jeg kan huske. Og jeg husker at bjerget af gaver var højere end mig! Dengang var vi vist nok også over tyve familiemedlemmer samlet. Den går ikke i år. Afstand, langdistancekærlighed og håndsprit, håndsprit, håndsprit.

Og med det sagt, så vil jeg (i tilfælde af at jeg ikke når at skrive til jer herinde inden) ønske jer alle sammen en virkelig glædelig, anderledes jul!<3 Må jeres humør være højt, trods nye traditioner og jeres spritfingrer være tørre, før I når slikfadet<3

(Visited 90 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *