Why read blogs? 8 go’ grunde

God tirsdag, Venner<3
Må I få jer en virkelig dejlig uge, og smelte i solen (som lige i dette sekund putter sig lidt i Randers)!
Vi kunne i øvrigt konstatere i weekenden, at vores is-beholdning slet ikke var/er klar til den kommende sæson. Én sølle vand-is? Well.. den holder ikke hele sommeren. Så jeg har fundet kikkert og kontanter frem! Hjemmeis-bilen skal lige prøve på at give lyd fra sig i løbet af ugen, hehe!

… Det til en side…

Vi starter ugen, lidt i business-hjørnet. Eller.. i hvert fald i maskinrummet til @cecilie_fihl og www.ceciliefihl.dk. Fordi. På det seneste har jeg tænkt umenneskelig meget over, om det i 2021, juni d. 1., giver mening at prøve på at kickstarte en blog-relateret hjemmeside? Det “koster” tid, det koster penge (lille fact: jeg betaler lige nu 7.500+ om året for hjemmesiden). Og det er til trods for meget mindre trafik på ceciliefihl.dk, end på @cecilie_fihl. Så hvorfor ikke nøjes med at satse puljen på Instagram?

Nedenfor er listet mine kærlige 8 (gode) grunde. Fordi jo, Instagram er smuk på sin helt egen måde, men blog-mediet er også i den grad, hvis man spørger mig, værd at holde utroligt godt fast i<3

Lille Reklame//Nederdelen på billederne tog jeg med hjem fra et Hello Vintage Marked, i forbindelse med mit ambassadørskab for Hello Vintage og de herlige, passionerede folk bag<3

Det kan blog-landskabet:

1: Ingen algoritme. Eller. På ceciliefihl.dk er det i hvert fald kun os, herinde, som skal blive enige om, hvordan dansen skal danses. Og det er der ret meget frihed i. Og det gør også, at man som læser ved, hvad man kan forvente, når man klikker ind forbi.

2: Mere dybde. Den her kunne der nok godt være lidt debat om, måske? Fordi igen, Instagram har dybde på sin egen måde. Men at starte emner, som strækker sig over flere skriv. Og at have frie tøjler, og ingen ordbegrænsning. Det tillader også en del flere fakta, små sving, citater, mm..

3: Fri kreativitet på layout. Hjemmesiden kan se ud, præcis, som man ønsker det. Og ingen billeder bliver automatisk pillet ned, hvis de er for.. well, hvad de end måtte være? Råderummet og pladsen, til at være og gøre, den findes altså bedst i et blog-landsskab<3

4: Lettere at linke. Til andre artikler, kilder, underholdning, you name it! Mediet taler virkelig godt sammen med resten af medie-underholdnings-spekteret.

5: Billeder kan komme til sin ret. Instagram er selvfølgelig primært baseret på billeder, da man ikke kan poste uden visuelle dele. Men formatet er faktisk forholdvist begrænset? Ikke på blog-relaterede hjemmesider. Her kan det visuelle i større grad understøtte skriv. Billederne imellem ord. Og man kan investere i at kunne vise billeder side om side, eller på anden vis skabe en større helhed. Sammenspil.

6: Kommunikation. Selvom de fleste blog-ejere i dag nok vil medgive, at der er mest trafik i kommentarfelterne på Instagram(?), så synes jeg ikke, at man skal underkende sporerne, som findes i blog-land. Overblikket er ofte bedre. Og der er mulighed for at skrive lange, uddybende kommentarer (og starte debatter), uden at overblikket ryger. Man kan også bedre være anonym, da man selv på bloggen vælger sit kaldenavn (det navn, der kommer til at stå over kommentaren).

7: Fællesskabet. Det eksisterer helt sikkert også på Instagram. Men på bloggen kan det få en anden ramme. Gæsteindlæg, links videre til andres sider. I kan linke til jeres egen hjemmeside, I kommentarfeltet, og dermed direkte give andre muligheden for at finde jer og jeres medier.

8: Tiden. Den er langsommere på en blog. Roligere. Og det tror jeg næsten er den bedre grund til at finde sig 2-3 faste blogs at følge med hos<3 Energien er tit mere kaffe, vin og hygge-tid, end hos det lidt hurtigere Instagram.

Minus: det hele foregår på sine egne hjemmesider. Ingen paraply – som på Instagram. Måske Bloglovin? Men igen, paraplyen stjæler tit lidt af den der ‘nu er jeg her’-følelse. Landet<3

Og hvorfor måske vælge min lille blog?

Hehe, oh well.. Jeg har forsøgt at lavet et par punkter nedenfor, som fanger essensen herinde lidt<3

1: Randers. Det er her jeg bor, i midtbyen, med Kæreste-Daniel. I sin tid startede projektet her faktisk som et forsøg på at rebrande det randrusianske navn<3 Siden er lidt flere emner kommet til. Men Randers er stadigvæk en meget vigtig søjle i alt, hvad jeg laver. Så hvis I er til storbyliv, i en lille, kærlig middelalderby, så er det her, det sner (Randers i juletiden btw. To die for!<3).

2: Ingen skriftlige køn. Det startede som en blanding af interesse for kønsdebatten, og min kærlighed til vores evige foranderlige sprog. Og siden er der også gået lidt sport i det<3 Så I finder meget få/ingen “hey ladies!“, eller “han/hun/hende/ham” herinde. Fordi jeg tror faktisk sagtens, at vi kan tale og nå i mål med vores pointer, uden at definere køn i processen<3 Hvad tænker I? Er det måske lidt for langt ude, mit eksperiment?

3: Relevans. Den dør lidt i øjeblikket, til fordel for et lidt større indblik i min fra-dag-til-dag-leven. Bare for at teste, om I er til den slags også. Eller om bloggen måske skal holde sig lidt mere fra de her “jeg-skriv”? En af jer skrev nemlig, at I synes, at den slags skriv gav lidt dybde og indblik, ved siden af debatterne, så det prøver vi<3

Hvad tænker I ellers? Er blog-land på vej ud? Eller trænger vi til at dvæle lidt mere, og bingewatche mindre?

(Visited 47 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Åh hvor jeg forstår dilemmaet om Instagram vs. blog, begge dele eller enten eller? Jeg synes din blog er utrolig smuk. Og jeg er vild med punkt nr. 8 om det rolige univers på en blog kontra instagram.. Det er guld værd og grund nok til at blogge. 🤎

    • Åh, hvor er du sød, MM!🙈🍓✨
      Og jeg er helt enig. Der ligger virkelig guld og magi gemt i det rolige, og i detaljen🥰💕✨

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *